06:38 18.03.2022

Світовий банк виділив майже $100 млн екстреної підтримки вищій освіті України

2 хв читати
Світовий банк виділив майже $100 млн екстреної підтримки вищій освіті України

Уряд України та Світовий банк ухвалили рішення про екстрену допомогу в галузі вищої освіти у розмірі майже $100 млн, що дозволить виплачувати академічні стипендії для 172 тис. студентів та соціальні стипендії для 50 тис. студентів стипендіальних програм у 2021-2020рр., йдеться у повідомленні СБ у ніч на п'ятницю.

"Завдяки новому компоненту спільного проекту Міносвіти та СБ "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" надається фінансування у розмірі майже $100 млн для відшкодування бюджетної програми уряду в секторі вищої освіти", – зазначив банк.

Фінустанова пояснила, що російське вторгнення, що триває, в Україну принесло невимовні страждання в українські сім'ї, і багато родин не можуть підтримувати освіту своїх дітей.

"Ці стипендіальні програми допоможуть студентам забезпечити свої основні потреби та послуги, зрештою сприятимуть продовженню освітнього процесу та покращенню результатів навчання", - наводяться у повідомленні слова регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупап Банерджі.

Як повідомлялося, минулого тижня Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила пакет фінансування для України під назвою "Фінансування на відновлення в умовах надзвичайної економічної ситуації в Україні" або "Вільна Україна". На сьогодні мобілізована банком фінансова підтримка досягла $1,025 млрд. Вона допомагає уряду надавати критично важливі послуги українським громадянам, зокрема заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення.

Це фінансування є частиною пакету допомоги Україні, який найближчими місяцями становитиме $3 млрд. Додаткову підтримку отримають країни, які приймають українських біженців. За даними УВКБ ООН, з початку вторгнення майже 3,2 мільйона українців – переважно жінки, діти та люди похилого віку, знайшли порятунок у сусідніх країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА