13:06 18.03.2022

БЕБ опрацювало майже 400 повідомлень про завищення цін, найбільше у Львівській області

1 хв читати

Бюро економічної безпеки (БЕБ) опрацювало майже 400 повідомлень у телеграм-боті про необґрунтоване завищення цін із 700 отриманих, найбільша кількість таких повідомлень надійшла з Львівської області (177), з Києва та Київської області (70), з Дніпропетровської (68), Закарпатської (54) та Вінницької (45) областей.

"Переважна більшість повідомлень стосується завищення цін на оренду житла, продукти харчування, товари першої необхідності, а також пальне", - зазначає БЕБ у телеграм-каналі у п'ятницю.

Співробітники Бюро встановлюють причини підвищення цін за ланцюжком від роздрібного продавця до оптової мережі. "У більшості регіонів досягнуто позитивних зрушень для відновлення економічних прав громадян, зокрема зменшення цін на продукти харчування на ринках та в магазинах", – зазначено у повідомленні.

В окремих випадках орендодавці, які завищили ціни, здійснюють безоплатне поселення переселенців, зазначає БЕБ.

"Інші частково повертають кошти за проживання. Так, в одній із західних областей людям, які проживають у готелі, повернули 15 тис. грн, оплачених за проживання за дві доби. Також підприємці перераховують кошти для підтримки ЗСУ, допомагають волонтерам. Щодо цін на пальне з'ясувалося, що більшість АЗС встановила мінімальну націнку з урахуванням граничних торговельних націнок відповідно до рішення Міністерства економіки України", – йдеться у повідомленні правоохоронного органу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА