06:49 19.03.2022

Імпорт для оборони та людей буде без ПДВ, мит та бюрократії - Зеленський

2 хв читати
Імпорт для оборони та людей буде без ПДВ, мит та бюрократії - Зеленський

Уряд України відпрацював рішення для повного перезавантаження митниці, які дадуть змогу максимально полегшити та прискорити імпорт товарів, необхідних для оборони та для людей, заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні у ніч на суботу.

"Вантажі для нашої оборони, для наших людей завозитимуться в Україну настільки легко, наскільки це дозволяють закони фізики. Прибираємо абсолютно всю бюрократію, всі папірці, а також ПДВ, мито – всі митні платежі", – сказав глава держави.

"Мета абсолютно зрозуміла: щоб людський фактор не заважав швидкості постачання товарів – вони дуже потрібні саме зараз", – пояснив Зеленський.

За його словами, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та профільні комітети працюють над тим, щоб новації були підтримані і депутатами.

"Я наголошую, це рішення необхідне для оборони держави, для підтримки нормального життя в період воєнного стану. Хочу порадити окремим депутатам не змухлювати з цим питанням. Це для нашої держави, а не для влади чи для опозиції", – заявив президент України.

Раніше в п'ятницю прем'єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що діятиме декларативний принцип: охочі залишатися на загальній системі сплачуватимуть лише ПДВ, при цьому таке оформлення займатиме щонайбільше 15 хвилин. Ті ж, хто просто хоче ввезти товар до України без будь-якого митного оформлення, будуть наперед заповнювати вантажну митну декларацію та проїжджати.

Шмигаль зазначив, що постанова Кабміну вже ухвалена, тепер Верховна Рада має якнайшвидше звільнити від мит та ПДВ усі товари, які сьогодні їдуть в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА