12:14 19.03.2022

"ОПЗЖ" просить Зеленського допомогти у звільненні захопленого російськими військовими мера Дніпрорудного

1 хв читати
"ОПЗЖ" просить Зеленського допомогти у звільненні захопленого російськими військовими мера Дніпрорудного

"Опозиційна платформа – За життя" звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти у звільненні захопленого російськими військовими мера міста Дніпрорудне (Запорізька область) Євгена Матвєєва, повідомив народний депутат, співголова "ОПЗЖ" Юрій Бой.

"Звертаємось до вас із проханням зробити все можливе, щоб встановити зв'язок з Євгеном Матвєєвим та вжити негайних заходів, зокрема й дипломатичного характеру, з метою його звільнення, як це було зроблено з мером Мелітополя Іваном Федоровим", - йдеться у листі до президента України.

Мер міста Дніпрорудного Євген Матвєєв, обраний від політичної партії "ОПЗЖ", був захоплений російськими військовими 13 березня 2022 року.

"Його автомобіль знайшли покинутим біля блокпоста, будь-який зв'язок із мером відсутній, і ми не можемо отримати жодної інформації про його місцезнаходження", - зазначив Бойко.

За наявною у ОПЗЖ інформацією, при підході військ РФ Матвєєв вийшов їм назустріч і після переговорів переконав їх не входити до міста.

"У наступні дні він доклав неймовірних зусиль щодо налагодження в місті нормальної життєдіяльності городян в умовах воєнних дій і утримував ситуацію під своїм контролем, відмовляючись від будь-якої співпраці з окупаційним режимом. І сьогодні у місті Дніпрорудному немає російських окупаційних військ", - наголошується у листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА