19:37 19.03.2022

Росія намагається окупувати не лише сухопутну територію України, а й акваторію Чорного та Азовського морів

2 хв читати
Росія намагається окупувати не лише сухопутну територію України, а й акваторію Чорного та Азовського морів

Спроби морського та інформаційного піратства, які здійснюються Росією, свідчать про те, що Москва намагається окупувати не лише сухопутну територію України, а й акваторію Чорного та Азовського морів, заявили у Міністерстві оборони України.

"ВМС ЗС України щодо ситуації, у північно-західній частині Чорного моря та повідомлень, які розповсюджує РФ у вигляді прибережних повідомлень: Зазначена морська ділянка є зоною відповідальності України і розповсюджувати відповідні повідомлення на цій ділянці, згідно чинного міжнародного законодавства, має право виключно наша країна", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у телеграмі в суботу.

У ньому уточнюється, що повідомлення забезпечується через станцію "НАВТЕКС Одеса", яка є єдиним легітимним інформаційним джерелом.

"Чергові спроби морського та інформаційного піратства на морі з боку РФ, яка розповсюджує дезінформацію через свої радіостанції НАВТЕКС є лише підтвердженням загально відомої та доведеної тези, що росія є країною-окупантом, яка вкотре намагається окупувати не тільки сухопутну територію України а й акваторію Чорного і Азовського морів", - наголошують у Міноборони.

Там додають, що ще більше цивілізований світ дивує апелювання РФ до Гаазької конвенції 1907 року "Про встановлення підводних мін, що автоматично детонують від дотику", яку РФ, як і царська Росія, не підписала і не ратифікувала.

"Особливо враховуючи той факт, що створення вказаної конвенції є наслідком порушення росією законів та звичаїв війни під час Російсько-Японської війни 1905 року та зловживання застосуванням морських мін. Але всі ми пам’ятаємо, чим та війна для росії завершилася і зробимо все, щоб довести до такого самого фіналу і цю війну – ганебного програшу і нищівної поразки нащадків недоімперії - росії", - підсумували в Міноборони.

Раніше у РФ заявили, що Україна нібито встановила мінні загородження у західній частині Чорного моря.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА