07:07 20.03.2022

Приватний оператор цифрової багатоканальної телемережі "Зеонбуд" на час війни введений до складу держконцерну РРТ – рішення РНБО

2 хв читати
Приватний оператор цифрової багатоканальної телемережі "Зеонбуд" на час війни введений до складу держконцерну РРТ – рішення РНБО

Приватний оператор цифрової багатоканальної телемережі ТОВ "Зеонбуд" у період дії військового стану працюватиме в особливому режимі – у складі державного Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ).

Відповідне рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) "Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави" введено в дію указом президента Володимира Зеленського №151 від 18 березня, який розміщено на його сайті у ніч на неділю.

Згідно з документом, його було ухвалено на пропозицію Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Їй спільно з КРРТ та "Зеонбудом" доручено забезпечити постійне функціонування об'єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійну трансляцію телевізійних каналів у чотирьох мультиплексах у стандарті DVB-T2: МХ-1, -2, -3 та -5.

Крім того, вони повинні забезпечити цілодобовий моніторинг ефірної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових та наземних каналів; резервування супутникових каналів доставки програм та обладнання головної станції мультиплексування; а також резервну доставку телеканалів у цифрові передавачі із залученням альтернативного оператора супутникового зв'язку.

РНБО доручила Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування заходів, передбачених цим рішенням, а також посилення охорони об'єктів, які забезпечують мовлення.

"Зеонбуд" – оператор цифрової багатоканальної телемережі у складі чотирьох мультиплексів у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Отримав ліцензію Нацради з телерадіомовлення у грудні 2010 року.

Згідно з опублікованими компанією документами про склад власників за 2020 рік, нею володіють через кіпрські компанії громадяни України Володимир Прокопенко, Ірина Аляб'єва, Олександр Шилов та Олександр Ільющенко – по 24,75%. Також 1% компанії належить громадянинові України Михайлу Мойсеєву.

Виторг компанії за 9 місяців 2021 року становив 326,5 млн грн, чистий прибуток - 180 млн грн.

Нинішній міністр оборони Олексій Рєзніков рік тому, коли він обіймав посаду віцепрем'єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, звинувачував "Зеонбуд" у невиконанні ліцензійних зобов'язань, що стало причиною різкого зниження покриття українського телебачення на лінії зіткнення та прикордонних територій.

"Критичними стали такі дії та наслідки: перехід з аналогового на цифрове наземне мовлення та невиконання монополістом – компанією "Зеонбуд" – ліцензійних зобов'язань. Це призвело до того, що на прикордонних та прилеглих до зони конфлікту територіях від 30 до 40% людей залишилися без українського ефірного телебачення", - заявив тоді Резніков. За його словами, таким чином Україна втратила частину впливу та відкрила простір для російського сигналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА