07:29 20.03.2022

Глава британського МЗС створила структуру для поширення в Росії інформації Заходу про Україну

1 хв читати
Глава британського МЗС створила структуру для поширення в Росії інформації Заходу про Україну

Глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс створила спеціальну структуру (GIC), яка блокує російську інформацію про ситуацію в Україні та використовує платну рекламу в російських соціальних мережах для просування в Росії інформації Заходу, повідомило The Sunday Telegraph.

До неї увійшли 35 штатних співробітників різних міністерств: закордонних справ, оборони, внутрішніх справ, Кабміну та Департаменту цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту. Вони відповідають за перегляд онлайн-і мовних матеріалів для виявлення того, що вони вважають "дезінформацією" Росії та боротьби з нею.

У зв'язку з тим, що в Росії обмежений доступ до соціальних мереж Заходу, GIC доручає рекламним агентствам розміщувати під виглядом реклами необхідних західним політикам повідомлень на таких сайтах, як ВКонтакте.

"Ця тактика спрямована на те, щоб такі матеріали, як промова прем'єр-міністра Джонсона, потрапляли на ноутбуки, планшети або мобільні телефони людей, яким ніколи б не спало на думку дізнатися про думку британського уряду", - пише видання.

Інформаційний підрозділ "координує роботу з посольствами за кордоном щодо перекладу та розповсюдження свого контенту перед розміщенням у всьому світі", пише газета. Зокрема, за її даними, "офіційні особи зараз починають розповсюджувати контент китайською мовою на тлі питань щодо потенційної підтримки Китаєм Росії".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА