15:36 20.03.2022

Окуповані та оточені населені пункти перетворюються на концтабори через недопущення російськими військовими гуманітарних вантажів – омбудсмен

2 хв читати
Окуповані та оточені населені пункти перетворюються на концтабори через недопущення російськими військовими гуманітарних вантажів – омбудсмен

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляє про серйозну гуманітарну катастрофу в Мангуші та Мелекеному, куди втекли жителі Маріуполя, Чернігова та Херсонської області.

У своєму повідомленні в телеграм-каналі в неділю Денісова зазначила, що російська армія "перетворює окуповані та оточені населені пункти на концентраційні табори, де голодує мирне населення".

Так, за її словами, жителі Маріуполя, які втекли від бомбардувань російських окупантів до Мангуша та Мелекіного, помирають від голоду. "Окупанти не допускають гуманітарних вантажів з їжею, ліками, предметами першої необхідності", - зазначила омбудсмен.

Також, як наголосила Денісова, страждає від гуманітарної катастрофи Чернігів, де немає ні електроенергії, ні тепла, ні води. Він нагадала, що протягом тижня тривають безрезультатні переговори з окупаційними військами щодо евакуації та гуманітарного коридору.

"У Херсонську область окупанти не пропустили 14 фур із гуманітарною допомогою. 14 вантажівок з гуманітарною допомогою на півдорозі російські бойовики змусили повернутися", - додала омбудсмен.

Крім того, за її словами, не може потрапити гуманітарний вантаж і до населених пунктів Харківської, Київської, Донецької та Луганської області, де тривають бойові дії.

"Позбавлення мирного населення їжі та медикаментів є нічим іншим, як катуванням та прямим порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та Європейської конвенції з прав людини", - додала омбудсмен.

Джерело: https://t.me/denisovaombudsman/4293

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА