17:34 21.03.2022

Держава виплачуватиме кожному переселенцю щомісячну допомогу у сумі 2 тис. грн, а також 3 тис. на кожну дитину - Шмигаль

3 хв читати
Держава виплачуватиме кожному переселенцю щомісячну допомогу у сумі 2 тис. грн, а також 3 тис. на кожну дитину - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що держава виплачуватиме кожному переселенцю в Україні мінімальну щомісячну грошову допомогу у сумі 2 тис. грн, а також 3 тис. на кожну переміщену дитину.

"Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну щомісячну грошову допомогу у сумі 2 тис. грн", - сказав Шмигаль у своєму зверненні у понеділок удень.

Прем'єр зазначив, що ці кошти буде виплачено через "Дію" на банківську картку.

Крім того, виплачуватимуть 3 тис. грн на кожну дитину, яка через війну була змушена переїхати в безпечніше місце.

Згідно з повідомленням пресслужби Міністерства соціальної політики, внутрішньо переміщені особи, змушені залишити місце постійного проживання у зв'язку з широкомасштабним вторгненням Російської Федерації в Україну, отримають допомогу на проживання від держави у розмірі 3 тис. грн на кожну дитину або людину з інвалідністю, та 2 тис. грн на кожну іншу особу.

Цю допомогу отримають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території Криму, а також із територій активних бойових дій, визначених у переліку, затвердженому раніше, та отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Цю допомогу автоматично, без додаткового звернення, отримають також переселенці, які на 1 березня 2022 року отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг.

У відомстві наголошують, що цю допомогу також отримають і "повторні" переселенці, які з 2014 року переселялися на підконтрольну територію України, а від початку війни змушені були залишити небезпечні території.

Згідно з повідомленням, виплата допомоги здійснюватиметься через Ощадбанк на банківський рахунок, який одержувач зазначив у заяві про допомогу.

"Допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс однин місяць після його припинення чи скасування. Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану", - заявляють у відомстві.

Водночас виплата допомоги внутрішньо переміщеним особам не здійснюється за ті місяці, в яких вони отримували щомісячну адресну допомогу переселенцю для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг.

"Перше, що потрібно зробити, якщо інформації про людину ще немає у Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, - це стати на облік як внутрішньо-переміщена особа та отримати відповідну довідку. Наступним кроком – необхідно подати заяву на отримання допомоги на проживання", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Зазначається, що з наступного тижня заяви можна буде подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради чи центру надання адміністративних послуг.

"До кінця тижня необхідні зміни будуть внесені до програмного забезпечення, також за цей час налагодимо диференціацію розмірів виплати в залежності від категорії особи, яка звертається. Отже, вже з початку наступного тижня можна звертатись з заявами на отримання допомоги", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після необхідних доопрацювань подати заяву можна буде через портал "Дія".

"Зараз ми очікуємо, що за наданням допомоги на проживання звернуться близько 2 мільйонів людей, які були змушені покинути свої домівки через активні бойові дії. Це мами з дітьми, літні люди, люди з інвалідністю, які мають при собі одну валізу речей. Їм потрібна всебічна допомога. Тому ми запропонували, а уряд погодився з нашою пропозицією в своєму рішенні, щоб розмір отриманої допомоги на проживання не враховувався при обчисленні сукупного доходу сім’ї при наданні всіх інших видів соціальних допомог, які надаються з урахуванням доходу", - заявляють у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА