16:57 21.03.2022

Благодійна організація Help Ukraine відкрила у Румунії гуманітарний хаб для допомоги південним областям України

2 хв читати

Благодійна організація Help Ukraine, створена великими українськими бізнесменами, організувала у місті Хуші (Румунія) хаб зі збору та розподілу гуманітарної допомоги для України, зібрані вантажі відправлятимуть через Молдову до Одеси, Миколаєва та Херсону.

Про відкриття 19 березня нового маршруту з доставки гуманітарних та медичних вантажів до південних регіонів України з перевалочним центром у Румунії написав СЕО співвласник та СЕО порту TIS Андрій Ставніцер у фейсбуці.

"Ми відкриваємо Південний коридор доставки гуманітарних та медичних вантажів. Одеса та Миколаїв тепер теж зможуть отримувати підтримку - новий хаб Help Ukraine вже працює в Румунії… Одеса, так вийшло, що ми наразі – "тилове" місто, і нам потрібно постачати Миколаїв, а звідти, наскільки можна, і Херсон", - написав Ставніцер у соцмережі.

Він уточнив, що склад у Хуші функціонує, і благодійники вже можуть надсилати гумдопомогу українцям.

"Вантажі їдуть через Молдову, тому центр у Румунії не приймає вантажів подвійного призначення. Тільки медицина, їжа, дитяче харчування, предмети гігієни. Розподілятиме допомогу КУ "Міський центр гуманітарної допомоги, інформаційного та господарчого забезпечення" (Одеса), вул. Мечникова 59а", - уточнив бізнесмен.

Ставніцер наголосив, що центр в Румунії шукає волонтерів, які можуть подати заявку, заповнивши таку форму: https://docs.google.com/forms/d/1DCTartDXPHOHw3EzzKVihaj3hOBA3G2EN_Ah7Le5WpY/viewform?edit_requested=true&fbclidEquested=true&fbclidEQueXNXHQDYGZHZNXQDYGZHQUHZHQVZXNXQMWDXFXNXHQDXFXQDXHW3EzzKVihaj3hOBA3G2EN_Ah7Le5WpY/viewform?edit_requested=true&fbclidEquested=true&fbclidEQUHZNXQHQDYHZNXQDYHZQHQDXNXQD

Контакти складу у Румунії: Calea Basarabiei 95B, Husi 735100, Romania, тел: +40 784884788, +380 67 5651021, [email protected]

Додаткову інформацію про гумдопомогу для південних регіонів України також оприлюднено на сайті www.helpukraine.center

Як повідомлялося, Ставніцер та співвласник компанії "Розетка.Уа" Владислав Чечоткін спільно з іншими бізнесменами у березні цього року створили благодійний фонд Help Ukraine, для якого Чечоткін виділив склад у Любліні (Польща).

У березні центр у Любліні відвідали президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо та директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Матео Патроне. Ця фінустанова напередодні виділила EUR2 млрд для підтримки бізнесу та реформ в Україні.

Фонд займається наданням гуманітарної та фінансової допомоги Україні, приймає пожертвування на придбання ліків та іншої першої необхідності гуманітарної допомоги в Європі. Усю допомогу буде доставлено народу України, який постраждав від агресії РФ.

TIS - оператор вантажних терміналів в акваторії порту "Південний" (Одеська обл.). Також має обслуговуючу інфраструктуру, зокрема залізничну станцію.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА