20:08 21.03.2022

Для дітей-переселенців у країнах перебування можуть бути організовані окремі класи з навчанням за держстандартами та програмами України

2 хв читати
Для дітей-переселенців у країнах перебування можуть бути організовані окремі класи з навчанням за держстандартами та програмами України

У Міністерстві освіти та науки заявляють, що для дітей-переселенців у країнах перебування можуть бути організовані окремі класи, навчання у яких проводитиметься за державними стандартами та освітніми програмами України.

"З ініціативи громадських організацій українців в окремих країнах (за сприяння органів управління освітою цих країн та місцевої влади), для переселенців можуть бути організовані окремі установи та класи, навчання в яких проводитиметься за державними стандартами та освітніми програмами України. Видача документів про освіту за таких умов здійснюватиметься Міжнародною українською школою (МУШ) або будь-якою іншою установою середньої освіти України, з якою у громадських організацій чи навчальних закладів країн перебування будуть відповідні угоди щодо допомоги українським дітям. Усі учні мають бути в установленому законодавством України порядку зараховані до МУШ чи іншого навчального закладу", - йдеться у повідомленні пресслужби Міносвіти.

Наголошується, якщо школа, де діти навчалися в Україні, вже організувала дистанційне навчання, необхідно рекомендувати учням підключитись до нього. Встановити контакт зі своїм закладом мають батьки.

Батьки можуть також звернутися до Міжнародної української школи із заявою про зарахування на екстернат на індивідуальній основі.

Для групової чи індивідуальної роботи діти можуть використовувати будь-які онлайн-ресурси, насамперед сайт та застосунок "Всеукраїнська школа онлайн", де розміщені всі навчальні матеріали для учнів 1-11 класів.

"Міжнародна українська школа Міністерства освіти і науки України також підготувала програми самостійної роботи, де розміщені посилання на електронні підручники та дидактичні/мультимедійні матеріали. Програми самостійної роботи впорядковані за класами та предметами", - йдеться в повідомленні.

З інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://uis.org.ua/methodic/

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА