23:45 21.03.2022

Спочатку припиняється вогонь, виводяться війська, гарантії безпеки – компроміс для всіх, вважає Зеленський

2 хв читати
Спочатку припиняється вогонь, виводяться війська, гарантії безпеки – компроміс для всіх, вважає Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що припинення вогню, виведення російських військ та надання Україні гарантій безпеки буде компромісом для всіх сторін.

"Люди, якщо вони хочуть припинити війну: припиняється вогонь, виводяться війська. Президенти зустрілися, домовилися, що війська виводяться, що є ті чи інші гарантії безпеки, що можна знайти компромісні речі, що є ті чи інші гаранти нашої безпеки. Вони (гаранти – ІФ) мають сказати, що вони Україну беруть у НАТО, і не грати більше з нею або сказати, що зараз не беруть (Україну – ІФ), що є правдою, і вони самі розуміють, що не хочуть воювати з Росією, і тому вони нас і не беруть... І нам треба заспокоїтися з цим та сказати: окей, інші гарантії", - заявив Зеленський в інтерв'ю суспільним телекомпаніям низки європейських країн.

"Є країни - члени НАТО, які хочуть бути гарантами, які не можуть нам забезпечити 100%-ве членство в Альянсі, але готові робити все те, що мав би робити Альянс, якби ми були його членами. І я вважаю, що це нормальний компроміс", - додав він.

За словами президента, такий компроміс став би підходящим для всіх сторін.

"Він компромісний для всіх. Для Заходу, який не знає, що з нами робити в питанні НАТО. Для України, яка хоче гарантій безпеки. І для Росії, яка не хоче розширення далі НАТО і каже, що у неї з країнами НАТО були такі домовленості. І в цьому потрібно знайти компроміс, тому що це буде крапка у припиненні війни", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА