08:08 23.03.2022

До Ради внесено законопроєкт про пільговий імпорт та скасування податку на нерухомість у зоні бойових дій

2 хв читати
До Ради внесено законопроєкт про пільговий імпорт та скасування податку на нерухомість у зоні бойових дій

Звільнити від ввізного мита та ПДВ імпорт товарів в Україну платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, які сплачують податок за ставкою 2% від обороту, а також встановити спрощену форму розмитнення пропонує група народних депутатів, серед яких голова профільного комітету Гетманцев.

Відповідний законопроєкт №7190 із правками до Податкового кодексу та інших законів про вдосконалення законодавства на період воєнного часу зареєстровано у Раді 22 березня.

"Повністю звільнено від оподаткування ввезення транспортних засобів громадянами. Звільнено від акцизного податку та ПДВ ввезення транспортних засобів суб'єктами спрощеної системи", – йдеться також у пояснювальній записці.

Відповідно до неї, за 2021 і 2022 рік податкові (звітні) роки не нараховується і не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти житлової нерухомості, зокрема їх частки, на територіях ведення бойових дій або тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ.

Крім того, удосконалюються положення про оподаткування податку на доходи фізосіб від власне вирощеної с/г продукції та звільнення від сплати ПДВ платників єдиного податку третьої групи на особливих умовах.

"Продовжується з трьох до шести місяців період, протягом якого платники, які не мали можливості подати податкову звітність, повинні виконати обов'язок щодо повного подання звітності після закінчення особливого періоду", – зазначається також у документі.

Він також визначає особливості функціонування митних органів на період воєнного часу.

Крім того, законопроєкт також містить уточнення до вже ухваленого нещодавно закону №2120 (законопроєкт йшов під номером 7137-д) про податкові пільги на час воєнного стану.

Як повідомлялося, Кабмін постановою від 20 березня №330 попередньо на час воєнного стану дозволив ввозити товари, зокрема транспортні засоби, за спрощеною процедурою без сплати митних платежів, проте рішення набуде чинності після ухвалення відповідного законодавства.

Згідно з ним, поряд зі стандартним майже для всіх товарів вводиться спрощений спосіб митного контролю, який звільняє імпорт від сплати ПДВ, акцизу та ввізного мита, передбачає подання попередньої митної декларації та не вимагає проведення митного огляду.

Як сказано в документі, спрощений спосіб не застосовуватиметься компаніями, які ввозять в Україну спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво (крім квасу живого бродіння), тютюнові вироби, тютюн та його промислові замінники, цигарки, а також рідини, що використовуються. у електронних сигаретах.

"Вантажі для нашої оборони, для наших людей завозитимуться в Україну настільки легко, наскільки це дозволяють закони фізики. Прибираємо абсолютно всю бюрократію, всі папірці, а також ПДВ, мито – всі митні платежі", – заявив президент України Володимир Зеленський у ніч на 19 березня. Він закликав парламент негайно ухвалити цей закон.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА