12:13 23.03.2022

Меморіальний центр "Бабин Яр" і "Яхад-Ін Унум" розпочали розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

2 хв читати
Меморіальний центр "Бабин Яр" і "Яхад-Ін Унум" розпочали розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Під керівництвом отця Патріка Дебуа Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" та організація "Яхад-Ін Унум" розпочали розслідування воєнних злочинів Російської Федерації, скоєних в Україні, повідомляє пресслужба Меморіального центру.

Зазначається, що цю ініціативу було розпочато з метою виявлення та фіксації жахливих масових злочинів, що вчиняються щодня проти мирного українського населення в Маріуполі, Харкові, Миколаєві та по всій території України.

"Майже 20 років тому моя організація "Яхад-Ін Унум" і я почали розслідувати злочини "Голокосту від куль", скоєні в Україні, а потім в інших країнах, у кожному селі, окупованому нацистськими підрозділами. Ми розробили спеціальну методологію та опитали понад 8 тис. свідків "Голокосту від куль". Я ніколи не думав, що у 2022 році мені знову доведеться розслідувати воєнні злочини на цих стражденних землях", - наголосив голова Академічної ради Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", президент і засновник "Яхад-ін Унум" отець Патрік Дебуа.

Меморіал Голокосту "Бабин Яр" та "Яхад-Ін Унум" ухвалили рішення зібрати максимум знятих на відео свідчень про жертви злочинів Росії. Ці свідчення буде надано Міжнародному кримінальному суду, а також керівництву таких країн, як Німеччина, які вже розпочали розслідування.

"Усі знають, що очевидець – ключ до справедливості у протистоянні запереченням з боку Путіна та його помічників. Голоси свідків слід зберегти, щоб протистояти злочинам, скоєним росіянами", – наголосив отець Патрік Дебуа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА