14:22 23.03.2022

Більшість українців переконана, що країну вдасться відбудувати після війни за 5 років

1 хв читати
Більшість українців переконана, що країну вдасться відбудувати після війни за 5 років

Більшість українців оптимістично налаштована на відновлення країни після війни: 51% вважає, що достатньо 5 років, 13% - до року, свідчать результати загальнонаціонального опитування "Адаптація українців до умов війни", проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 19 березня.

Як зазначається в результатах дослідження, більш упевнені в цьому на заході країни молодь і ті, хто вимушено залишив своє місто.

При цьому українці готові не лише чекати, а й долучитися до відновлення країни - 61% хочуть фінансово підтримати або піти працювати на будівництво. 33% хотіли б, але не мають такої можливості. Лише 5% вважають, що це справа виключно влади. Більше до відновлення готові долучитися жителі центру, віком від 18 до 50 років і ті, хто залишив своє місто.

90% опитаних вважають, що компенсувати економічні й інфраструктурні втрати України внаслідок війни має РФ. Крім того, 21% українців вважають, що до цього мають долучитися країни Європи, 17% - міжнародні організації, 12% - США і лише 10% - Україна.

Під час дослідження методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) опитано 1000 респондентів старше 18 років у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 3,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА