06:33 24.03.2022

Велика Британія надасть Україні 6 тис. оборонних ракет та 25 млн фунтів стерлінгів

2 хв читати
Велика Британія надасть Україні 6 тис. оборонних ракет та 25 млн фунтів стерлінгів

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликає союзників забезпечити українцям засоби для подальшого захисту на самітах НАТО та G7, які відбудуться у четвер, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

"Велика Британія надасть Збройним силам України 6000 нових оборонних ракет та 25 мільйонів фунтів стерлінгів", – наголошується також у релізі.

Згідно з ним, очікується, що лідери на зустрічі у Брюсселі обговорять довгострокову військову, дипломатичну та гуманітарну підтримку України та посилення заходів проти Росії, а Джонсон оголосить про новий великий пакет підтримки України.

У повідомленні зазначається, що 6000 ракет проти танків та фугасної дії, а також фінансова підтримка українських збройних сил у GBP25 млн більш ніж подвоять оборонну летальну допомогу, надану на сьогодні, і доведуть її до більш ніж 10000 ракет. Фінансова ж допомога досягне GBP400 млн , з урахуванням раніше виділених Великою Британією коштів на гуманітарну та економічну допомогу Україні у зв'язку з кризою.

Прем'єр-міністр також викладе намір Великої Британії працювати з партнерами над зміцненням оборонного потенціалу України, включно зі збільшенням дальності цілей та розвідку, оскільки український народ стикається із неспровокованим вторгненням.

Крім того, Велика Британія також надасть додатково GBP4,1 млн Всесвітній службі Бі-бі-сі в рамках міжурядових зусиль з боротьби з дезінформацією в Росії та Україні, а також як нову фінансову та поліцейську підтримку для розслідування Міжнародним кримінальним судом військових злочинів.

"Ми не можемо і не стоятимемо осторонь, поки Росія стирає в пил міста та села України. Велика Британія працюватиме з нашими союзниками, щоб посилити військову та економічну підтримку України, зміцнюючи їхню оборону, оскільки вони переламають хід цієї боротьби", – наводяться у повідомленні слова прем'єра Джонсона.

Він зазначив, що нове фінансування у розмірі GBP25 млн допоможе виплатити зарплату українським солдатам, льотчикам та поліцейським, а також забезпечити оснащення збройних сил високоякісним обладнанням.

Міністр юстиції Домінік Рааб також головуватиме на нараді міністрів юстиції та закордонних справ у Гаазі, щоб координувати підтримку розслідувань військових злочинів Міжнародним кримінальним судом, йдеться у повідомленні. Очікується, що заступник прем'єр-міністра оголосить про додаткове фінансування суду в розмірі GBP1 млн, а також про нову підтримку з боку британських солдатів, які мають досвід збору розвідданих, та спеціальну групу з розслідування військових злочинів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Колумбійський університет погрожує виключити студентів-учасників пропалестинського протесту

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА