15:05 25.03.2022

У РФ відзначається поганий рівень збору резервістів для направлення в Україну - Арестович

2 хв читати
У РФ відзначається поганий рівень збору резервістів для направлення в Україну - Арестович

У РФ відзначається поганий рівень збору резервістів для направлення на війну в Україну, повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Відзначається низький морально-вольовий стан (у російських військовослужбовців - ІФ) і головне - поганий рівень збору резервістів. Багато російських військових відмовляються їхати в Україну. Причин кілька: великі втрати, яких вони зазнають, і чутки про них, які вже досягли території РФ", - повідомив Арестович на брифінгу в Офісі президента.

Зокрема, батальйонно-тактична група 200-ї окремої мотострілкової бригади зазнала в Україні значних втрат. "Із 648 військовослужбовців загинули 645. Залишилися троє, і двоє з них поранені", - сказав він.

"Незважаючи на залякування особового складу 7 десантно-штурмової дивізії з Новоросійська позбавленням волі до 2 років за відмову брати участь у війні проти України близько 50% особового складу одного з полків дивізії написали рапорти на відмову від участі в бойових діях в Україні. Також ми знаємо про відмову особового складу підрозділу Росгвардії та поліції їхати сюди. У Ростові-на-Дону 15 таких осіб. Наразі вони зазнають переслідувань з боку російської влади", - додав Арестович.

Він також підтвердив загибель командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ генерал-лейтенанта Рязанцева Якова Володимировича на аеродромі в Чернобаївці та військовослужбовців 7 десантно-штурмової дивізії, командний пункт яких також розташований на аеродромі в Чернобаївці.

Щодо ситуації на фронті, за словами Арестовича, впродовж доби супротивник намагався завдавати окремих ударів ракетами, проте їх інтенсивність набагато менша, ніж у попередні дні. Війська РФ уникали використання пілотованої авіації на користь БПЛА для ведення розвідки. Повітряні сили України та ППО знищили кілька їхніх апаратів, зокрема крилаті ракети.

Джерело: https://t.me/OP UA/6032

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА