17:00 26.03.2022

Зеленський нагородив бійців Нацгвардії, які відзначилися в боях з російським агресором

1 хв читати
Зеленський нагородив бійців Нацгвардії, які відзначилися в боях з російським агресором

У День Національної гвардії України президент Володимир Зеленський нагородив військовослужбовців НГУ, які виявили особисту мужність і самовідданість під час відбиття збройної агресії Російської Федерації.

"Хочу подякувати за вашу службу кожному і кожному. За вашу роботу, за те, що захищаєте нашу територіальну цілісність, суверенітет, всі наші сім'ї. Бережіть, будь ласка, себе, бережіть свої сім'ї, здоров'я ваших дітей. Все це важливо і знадобиться для нас, для нашого майбутнього, яке ми будуємо і будемо будувати разом з вами", - цитує Зеленського його пресслужба.

Зокрема, нагороди отримали солдати Андрій Єсаульцев, який виявив мужність під час евакуації особового складу з аеропорту "Антонов", Роман Береза за виявлену мужність під час вогневого контакту з десантом агресора, обстрілював військову частину.

Майор Олександр Солонько за захист аеропорту "Київ", знищення ворожої диверсійно-розвідувальної групи та взяття в полон п'ятьох диверсантів.

Старший лейтенант медичної служби Марина Рязанцева, яка під час мінометного обстрілу окупантів біля села Горенка дістала контузію, але продовжила надавати медичну допомогу пораненим бійцям і евакуювати їх з-під обстрілів.

Старший сержант Максим Ткач, який врятував бойовий прапор під час виведення особового складу з розташування військової частини.

Крім того, глава держави присвоїв військове звання бригадного генерала полковникам Нацгвардії Володимиру Барзюку, Олександру Білецькому, Олександру Білоусу, Віталію Козалетову і Костянтину Плетку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА