07:27 29.03.2022

NASA планує висадку астронавтів на Марс до 2040 року

2 хв читати
NASA планує висадку астронавтів на Марс до 2040 року

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) планує висадку астронавтів на поверхню Марса до 2040 року, повідомив глава управління Білл Нельсон.

"Наш план у тому, щоб люди ходили Марсом до 2040 року", - сказав Нельсон у своєму зверненні після опублікування урядом США проекту бюджету на 2023 фінансовий рік.

Він зазначив, що дослідження на Марсі наразі тривають – дані з поверхні планети збирає марсохід Perseverance, а на орбіті планети знаходяться автоматичні міжпланетні станції для вивчення її поверхні та атмосфери. Також він наголосив на важливості роверів, назвавши їх "критично важливою частиною місії, необхідною для досліджень".

Нельсон зазначив, що зараз розробляється надувний тепловий щит, здатний уповільнити космічний корабель під час входження в атмосферу Марса і допомогти йому здійснити безпечну посадку на поверхню планети.

Також, за словами глави управління, фахівці NASA опікуються питанням підтримки життєдіяльності на Місяці та Марсі. Зокрема в NASA розглядають варіанти забезпечувати безперервне харчування техніки та обладнання електроенергією, для цього планується виділити кошти з держбюджету, який підуть на створення необхідної інфраструктури.

Крім того, американське космічне відомство займається розробкою нових двигунів, які прискорять транспортування астронавтів на Марс.

У понеділок президент США Джозеф Байден запропонував проект бюджету на 2023 рік фінансовий рік. Відповідно до проекту NASA може отримати близько 26 млрд доларів на проведення наукових досліджень, вивчення Землі та розробку космічних технологій.

Також проект бюджету передбачає виділення $822 млн на місію щодо повернення проб ґрунту з Марса. Крім цього, бюджет включає $480 млн на місячні роботизовані місії.

Наразі проект бюджету країни має пройти процедуру затвердження у конгресі США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА