08:07 29.03.2022

Міський голова Балаклії пішов на співпрацю з окупантами - Синєгубов

2 хв читати
Міський голова Балаклії пішов на співпрацю з окупантами - Синєгубов

Міський голова Балаклії (Харківська область) Іван Столбовий, якого викрали кілька днів тому, пішов на співпрацю з російськими окупантами, заявив голова ОВА Олег Синєгубов.

"Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами. Про що публічно заявив жителям громади", - написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

"Він зрадив інтереси країни, зрадив українських захисників та односельців. Іван Столбовий зараз збирається працювати з тими, хто вбиває людей та руйнує наші міста", - додав він. Синєгубов нагадав, що згідно зі змінами, внесеними до Кримінального кодексу, державна зрада карається покаранням від 15 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

"Верховна Рада України посилила кримінальну відповідальність за державну зраду, на голову Балаклійської громади чекає 15-річне ув'язнення до довічного позбавлення волі. Таке покарання буде для кожного, хто сяде за стіл переговорів з російськими окупантами!", - наголосив Синєгубов.

Як повідомлялося, 25 березня міський голова Іван Столбовий привіз до Балаклії гуманітарну допомогу, після чого він перестав виходити на зв'язок.

Увечері 26 березня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти затримали заступника міського голови Балаклії Сергія Полторака та начальника відділу цивільного захисту і взаємодії з правоохоронними органами Олега Блудова, була інформація, що затримано також Столбового.

27 березня слідчі Ізюмського райуправління поліції ГУ НП у Харківській області під процесуальним керівництвом окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 146-1 (насильницьке зникнення) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА