08:10 29.03.2022

У ФРН попереджають про кримінальну відповідальність за використання російського символу Z у громадських місцях

1 хв читати
У ФРН попереджають про кримінальну відповідальність за використання російського символу Z у громадських місцях

Декілька федеральних земель Німеччини оголосили про кримінальну відповідальність за використання російського символу Z у громадських місцях – латинську літеру використовують прибічники війни в Україні, повідомляє Tagesspiegel.

Сенатор із Берліна з питань внутрішніх справ, диджиталізації та спорту Іріс Шпрангер (СДПН) заявила Tagesspiegel: "Якщо контекст війни створюється за допомогою білої літери Z, як це видно на російських військових машинах, то, звісно, це означає пропаганду агресивної війни. Це карається, тому ми негайно втрутимось".

Раніше Північний Рейн-Вестфалія та Нижня Саксонія оголосили, що каратимуть за публічне демонстрування символу Z.

Augsburger Allgemeine пише, що невідомі в ніч на неділю намалювали п'ять великих літер Z на стіні євангельської Гетсиманської церкви у Вюрцбурзі (Баварія), щоб висловити, як вважає поліція, свою підтримку російським збройним силам.

До церкви приходять люди і з російським, і з українським корінням.

Міністр юстиції Баварії Георг Ейзенрайх (ХСС) минулого тижня наголосив, що будь-хто, хто публічно використовує літеру Z, підлягає судовому переслідуванню. Згідно з п. 140 Кримінального кодексу, таке правопорушення карається у розмірі до трьох років позбавлення волі або штрафу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА