13:04 29.03.2022

Консультації з РФ відбуваються з питань міжнародних гарантій безпеки України та припинення вогню – Подоляк

2 хв читати
Консультації з РФ відбуваються з питань міжнародних гарантій безпеки України та припинення вогню – Подоляк

Питання міжнародних гарантій безпеки для України та припинення вогню заради вирішення гуманітарних проблем є ключовими під час українсько-російських переговорів у Туреччині у вівторок, повідомив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Саме зараз відбуваються інтенсивні консультації з декількох важливих питань. Ключове з них – це договір про, наголошу, міжнародні гарантії безпеки для України, і тільки саме з цим договором ми можемо завершити війну так, як це потрібно Україні. Друге не менш важливе питання, блок питань – це питання припинення вогню заради того, щоб ми могли вирішити всі гуманітарні проблеми, які вже накопичилися достатнім обсягом та потребують невідкладних рішень. І нині якраз відбувається розмова", - сказав Подоляк на брифінгу у вівторок у Туреччині.

Він також наголосив на наявності проблеми ескалації порушень звичаїв і правил ведення війни, які відбуваються не лише на полях боїв, зокрема випадків порушення Женевської конвенції щодо військовополонених. Радник глави Офісу президента повідомив, що цим питанням під час консультацій опікуватимуться військовослужбовці, які також входять до складу української делегації, що прибула до Туреччини.

За його словами, РФ демонструє набагато більше таких інцидентів, і правила ведення війни має виконувати не лише Україна. "Будь-які випадки будуть принципово розслідувані відповідними органами юридичними й матимуть відповідні юридичні наслідки. Це принципова позиція України", - наголосив Подоляк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

Росіяни обстріляли десять громад у прикордонні Сумської області

2 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА