18:25 29.03.2022

Вороги викрали з 24 лютого 11 мерів та 8 інших посадових осіб муніципалітетів - Кличко

2 хв читати
Вороги викрали з 24 лютого 11 мерів та 8 інших посадових осіб муніципалітетів - Кличко

З 24 лютого російські військові викрали 11 міських голів та вісьмох інших посадових осіб муніципалітетів, що наражає на небезпеку всіх жителів громад, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Друзі! Орки знову викрадають керівників українських громад. Тепер викрали голову Берислава Олександра Шаповалова та голову Голої Пристані Олександра Бабича. Орда продовжує звірствувати на тимчасово окупованих територіях України. Вбивства, викрадення й тортури цивільних - ось що робить російський агресор", - написав він у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що за час війни, з 24 лютого, окупанти викрали 11 міських голів та вісьмох інших посадових осіб муніципалітетів.

"Я наголошую, що викрадення сільських, селищних і міських голів, особливо у воєнний час, наражає на небезпеку всіх жителів громад. Адже все критичне управління, життєзабезпечення, ухвалення важливих рішень, від яких залежить доля жителів громади, покладається на її голову", - написав Кличко.

Так, Кличко звернувся до партнерів, міжнародних організацій, мерів муніципалітетів країн Європи докладати зусиль, застосовувати всі можливі механізми і тиск, щоб допомогти Україні якнайшвидше подолати російську навалу.

"Бо кожен день війни - це страждання та смерті українців, це знищені селища та міста нашої держави. Я ще раз наголошу: Україна на сьогодні б'ється не лише за свою землю та свободу, а й є форпостом свободи та миру у всій Європі", - підсумував він.

Джерело: t.me/vitaliy_klitschko/1330

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА