19:25 29.03.2022

Ворог відводить окремі підрозділи з Київської та Чернігівської областей, накопичує велику кількість боєприпасів поряд з об'єктом "Укриття" Чорнобильської АЕС

2 хв читати
Ворог відводить окремі підрозділи з Київської та Чернігівської областей, накопичує велику кількість боєприпасів поряд з об'єктом "Укриття" Чорнобильської АЕС

Противник здійснює відведення окремих підрозділів із території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої держави. Здійснює відведення окремих підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках… Здійснює перегрупування військ та їх часткове відведення на територію Республіки Білорусь", - ідеться в повідомленні у фейсбуці.

На поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Робив спроби вогневого ураження підрозділів Збройних Сил України у районах населених пунктів Романівка, Горенка, Личанка, Петрушки, Шпитьки, Мощун, Нова Буда, Майданівка, Любовичі, Забуяння, Наливайківка.

Противник продовжує блокувати Чернігів. У напрямку м. Бровари ворог намагається утримати раніше зайняті позиції та не допустити подальшого просування українських військ.

"РФ та її численна агентура в міжнародних організаціях заперечує факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів у безпосередній близькості до об’єкта "Укриття" Чорнобильської АЕС. Діяльність російських окупаційних військ у будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження "Укриття" та радіаційного зараження території, де живуть сотні мільйонів європейців", - наголосили в Генштабі.

Зазначається, що використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ здійснюється свідомо, оскільки ЗСУ не можуть вести на території зони відчуження бойові дії.

"Ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій, у зв’язку з нехтуванням окупантами заходами безпеки, а також масовим використанням старих і некондиційних боєприпасів. Такі інциденти трапляються на російських складах і арсеналах регулярно і в мирний час, що є загальновідомим", - ідеться в повідомленні.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснив відведення окремих підрозділів 1-ї танкової армії з району міста Суми за межі території України, продовжив здійснювати перегрупування військ з метою перекидання на інші напрямки. Посилив наступальні спроможності угруповання окремими підрозділами зі складу 20-ї загальновійськової армії західного воєнного округу в напрямку Слов’янська.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА