19:03 31.03.2022

"Вікіпедії" загрожує штраф до 4 млн руб. за невидалення "недостовірної" інформації про війну Росії проти України

2 хв читати
"Вікіпедії" загрожує штраф до 4 млн руб. за невидалення "недостовірної" інформації про війну Росії проти України

"Вікіпедію" буде притягнуто до адміністративної відповідальності за відмову видалити "недостовірну інформацію" стосовно дій Росії на території України, їй загрожує штраф до 4 млн руб., повідомили в Роскомнагляді (РКН).

"Роскомнагляд складе протокол про адміністративне правопорушення за ст.13.41 КпАП РФ щодо інтернет-порталу "Вікіпедія" за невидалення недостовірних суспільно значущих матеріалів, а також іншої забороненої інформації", - заявили в РКН.

Зазначається, що, відповідно до вимоги Генпрокуратури РФ, РКН направив повідомлення адміністрації інтернет-ресурсу негайно видалити "недостовірну інформацію" про війну Росії в Україні – "за тематикою спеціальної військової операції ЗС РФ в Україні, спрямовану на дезінформацію російських користувачів".

У РКН нагадали, що, згідно з російським законодавством, за невидалення у встановлений термін таких протиправних матеріалів власнику сайту загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 4 млн рублів.

29 березня представники російської "Вікіпедії" в соцмережах повідомили, що РКН надіслав їм повторне повідомлення про блокування однієї зі сторінок, перше було направлено 1 березня. Згідно з поданим документом, претензії Генпрокуратури стосуються самої назви статті, характеристик, які надано в ній діям збройних сил РФ на території України (а саме військової агресії Росії проти України - ІФ), а також іншої інформації, "що не відповідає офіційним даним, які публікує міністерство оборони Російської Федерації.

У РКН згодом підтвердили факт направлення документа, попередивши про адміністративну відповідальність за відмову виконати вимоги Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА