08:45 01.04.2022

Українські кінотеатри поки що не відновлюватимуть свою роботу

2 хв читати
Українські кінотеатри поки що не відновлюватимуть свою роботу

В Україні з 1 квітня не відновлюватимуть роботу кінотеатрів у зв'язку з неможливістю дотримання техніки безпеки в умовах воєнного стану, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Поки що ми не розглядаємо такої можливості (відновлення роботи кінотеатрів в Україні в умовах воєнного стану - ІФ), оскільки важливі правила безпеки: якщо є бомбосховища, укриття, тоді це можливо", - пояснив він ефірі національного телемарафону #UAразом.

Міністр також зазначив, що цей "експеримент" уже в активній фазі на заході України, зокрема, театральні вистави відбуваються в Івано-Франківському театрі та почнуть незабаром відбуватися в Києві, Одесі та Львові, де вже відбулися акції до 180-річчя від дня народження українського композитора Миколи Лисенка. Крім того, за словами Ткаченка, вистави вже показують у бомбосховищах Харкова.

Раніше в Міністерстві культури та інформполітики повідомляли, що з 1 квітня в Україні поступово знову повернуться до роботи заклади культури та мистецтва, зокрема театри, опери та концертні зали.

Кожен заклад культури готуватиме свою програму і працюватиме за власним графіком. Тому докладну інформацію про розклад, а також про придбання квитків треба дізнаватися на сайтах закладів. Частина коштів від придбаних квитків піде на допомогу українським захисникам або на гуманітарну підтримку.

Події в закладах культури та мистецтва відбуватимуться з урахуванням вимог воєнного стану. В разі повітряної тривоги всі глядачі повинні пройти в укриття, розташоване в закладі. Отже, кількість місць обмежена. На вході до закладу може здійснюватися поверхневий огляд щодо виявлення предметів, обіг яких заборонений або обмежений, або становить загрозу життю чи здоров'ю людей. Нагадуємо і про дотримання протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Джерело: https://youtu.be/lhs2JS_f9bI

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА