07:12 02.04.2022

Зеленський батькам російських призовників: Нам не потрібні тут убиті люди

2 хв читати
Зеленський батькам російських призовників: Нам не потрібні тут убиті люди

Президент України Володимир Зеленський звернувся до батьків російських призовників, він заявив, що "Україні не потрібні нові вбиті люди".

"Цей день 1 квітня окупанти вирішили відзначити двома однаково нерозумними жартами. Один такий жарт – над людьми в Росії. Там стартував весняний призов, який виглядає як традиційний, але все-таки відрізняється від звичайного, тому що призовників цього року можуть відправити на війну проти нашої держави і народу. Це гарантована смерть для багатьох зовсім молодих хлопців. І, хоча вони не наші громадяни, вони громадяни держави, яка з нами воює, все-таки наш обов'язок, як людей, попередити", - заявив Зеленський у відеозверненні в ніч на суботу.

"Попередити кожного такого призовника та їхніх батьків: нам тут не потрібні нові вбиті люди. Бережіть своїх дітей, щоб вони не стали лиходіями. Не віддавайте їх до армії. Робіть все, що можете, аби вони жили. Вдома. У себе вдома", - додав він.

Він також звернувся до всіх громадян Росії, які можуть його почути.

"Цієї правди про призов росіянам все одно не скажуть, але якщо ви можете донести до них цю правду, зробіть це!", - сказав президент.

Крім того, глава держави окремо наголосив, що спроби керівництва РФ набирати в армію жителів Криму є порушенням міжнародного гуманітарного права, відповідно, воєнним злочином.

"Тому хочу сказати жителям Криму: саботуйте цю історію на будь-якому етапі, а якщо не вийде – не виконуйте злочинних наказів і здавайтеся за першої ж можливості Збройним Силам України. Ми всі зрозуміємо, ви житимете", - підсумував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА