07:20 02.04.2022

Україна не поступиться своєю територією Росії – Зеленський

2 хв читати
Україна не поступиться своєю територією Росії – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив в інтерв'ю американському каналу Fох Nеws про те, що Україна не піде на поступки своєї територіальної цілісності Росії.

"Ми не торгуємо своєю територією. Питання територіальної цілісності та суверенітету не обговорюється", - відповів Зеленський.

Президент підтвердив свою впевненість, що Україна буде вигідним доповненням НАТО.

"Нам складно говорити про НАТО, тому що НАТО не хоче нас приймати. Я думаю, що це помилка, тому що, якщо ми вступимо в НАТО, ми зробимо НАТО набагато сильнішими. Ми не слабка держава. Ми не пропонуємо зробити нас сильнішими за рахунок НАТО… Ми доповнення, ми є локомотивом. Думаю, що ми є одним із важливих компонентів європейського континенту", - сказав президент.

Також Зеленський попросив США надати Україні важке озброєння.

"Просто дайте нам ракети, дайте нам літаки, ви не можете нам дати F-18 або F-19 або що ви маєте, дайте нам старі радянські літаки. Ось і все. Віддайте їх мені в руки. Дайте мені що-небудь, чим я зможу захистити свою країну", - сказав він.

Зеленський відповів на запитання щодо пожежі на нафтобазі у Білгороді.

"Вибачте, я не обговорюю жодного з моїх наказів як головнокомандувача. (…) Є речі, якими я ділюся лише з військовослужбовцями збройних сил України і коли вони розмовляють зі мною", - сказав він.

Зеленський наголосив, що "для нас важливо, щоб ви (США - ІФ) і весь світ знали, що ми - країна, яка перебуває у стані війни".

"На нас напали. Ось що важливо. Це найбільша трагедія. І сьогодні чути ці повідомлення про те, що десь щось відбувається, щось вибухнуло, доки йде війна в Україні – чесно кажучи, непрофесійно про це говорити. Вони окупували нашу територію. Вони напали на нас. Ця війна триває вже 8 років, тому що б не трапилося в тій чи іншій ситуації мені складно коментувати", - підсумував Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА