10:27 03.04.2022

Ми продовжуємо роботу щодо евакуації людей із Маріуполя - Верещук

1 хв читати
Ми продовжуємо роботу щодо евакуації людей із Маріуполя - Верещук

Евакуація маріупольців, що перебувають у Бердянську, у неділю здійснюватиметься автобусами, частина з яких також спробує якнайближче під'їхати до обложеного Маріуполя, повідомила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Ми продовжуємо роботу щодо евакуації людей гуманітарними коридорами з Маріуполя до Запоріжжя. Наразі біля Бердянська перебувають 17 автобусів - 10 для евакуації маріупольців та місцевих жителів із м. Бердянська. Якщо автобуси не пропустять проїхати до міста, ми просимо людей вийти до блокпоста на в'їзді у місто. Там вони (автобуси) на вас чекатимуть", - сказала Верещук під час брифінгу в неділю.

Вона зазначила, що ще сім автобусів намагатимуться проїхати ближче до Маріуполя у супроводі Міжнародного комітету Червоного Хреста. Крім того, гуманітарним коридором з Маріуполя до Запоріжжя можна буде виїхати на власному автотранспорті.

"На сьогодні ми плануємо евакуацію людей із міст Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та селища Нижнє Луганської області. Щоб розпочати, очікуємо режиму припинення вогню з боку окупантів", - наголосила Верещук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА