21:40 03.04.2022

В Україні створять спеціальний механізм правосуддя для розслідування злочинів російських окупантів

1 хв читати
В Україні створять спеціальний механізм правосуддя для розслідування злочинів російських окупантів

Президент України Володимир Зеленський заявив про створення в Україні спеціального механізму правосуддя для розслідування злочинів російських окупантів.

"Я ухвалив рішення про створення спеціального механізму правосуддя в Україні для розслідування та судового розгляду кожного злочину окупантів на території нашої держави. Суть цього механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців: слідчих, прокурорів і суддів", - сказав він у відеозверненні в неділю.

За його словами, "цей механізм допоможе Україні та світу притягнути до конкретної відповідальності осіб, які будь-яким чином брали участь у цій страшній війні проти українського народу та у злочинах проти наших людей".

"Міністерство закордонних справ, Офіс Генерального прокурора, Національна поліція, Служба безпеки, розвідка та інші структури відповідно до своєї компетенції повинні спрямувати всі зусилля на те, щоб механізм запрацював негайно", - сказав він.

Зеленський закликав "усіх наших громадян і друзів України у світі приєднатися до цієї роботи та допомогти встановленню справедливості".

"Світ уже бачив багато воєнних злочинів. У різні часи. На різних континентах. Але настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на землі. Кожен винний у таких злочинах буде внесений до спеціальної книги катів, буде знайдений і покараний", - заявив Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА