07:09 04.04.2022

Британський прем'єр переконуватиме Німеччину в необхідності посилення тиску на Росію

2 хв читати
Британський прем'єр переконуватиме Німеччину в необхідності посилення тиску на Росію

Велика Британія має намір домагатися від Німеччини посилення антиросійських санкцій під час запланованого на п'ятницю візиту до Лондона канцлера ФРН Олафа Шольца, пише британське видання The Times.

"Прем'єр-міністр Борис Джонсон, як очікується, проситиме його (Шольца – ІФ) посилити дипломатичний, економічний та військовий тиск на Росію", – йдеться у публікації.

Велика Британія, надає військову допомогу Україні, наполягає на необхідності постачання Україні протикорабельних ракет, щоб вона могла забезпечити захист узбережжя від обстрілів з моря, повідомила The Times з посиланням на британських чиновників напередодні.

"У нас, напевно, найбільш зрілі з усіх країн відносини з українцями. У нас є список того, що їм потрібне, і ми намагаємося задовольнити його в тому, що зможемо. Прем'єр-міністр сповнений рішучості допомогти Україні захистити себе, і він підтримає заповнення цієї потреби", - цитувала газета слова одного із джерел.

Вона зазначала, що "у той час, як деякі союзники, включно з Америкою, Німеччиною та Францією, хочуть дочекатися активних дій Росії (на узбережжі - ІФ), перш ніж надавати більш смертоносну летальну допомогу, Джонсон ясно дав зрозуміти, що вона має бути надана негайно".

"Борис каже, що нам не потрібен ще один тригер (...). Все, що попросить Зеленський, він отримає, якщо у нас це буде", - сказало джерело The Times.

За даними видання, постачання Великою Британією зброї обговорювалися на засіданні Ради національної безпеки в п'ятницю. Планується поставити, зокрема, ракети з датчиками, які можуть бути націлені на кораблі, що дислоковані біля берегів України, а також протитанкові засоби для знищення випущених артилерійських снарядів.

Крім того, розглядається можливість забезпечення України протикорабельними ракетами Нarpoon, безпілотниками одноразової дії Switchblades та іншими типами зброї.

Офіс британського прем'єра повідомив, що на цьому тижні Джонсон планує зустрітися в Лондоні також із президентом Польщі Анджеєм Дудою, щоб обговорити питання підтримки України та питання, пов'язані з НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА