19:43 04.04.2022

Окупанти заблокували представників Червоного Хреста в Мангуші, які прибули туди для допомоги в евакуації жителів Маріуполя

1 хв читати
Окупанти заблокували представників Червоного Хреста в Мангуші, які прибули туди для допомоги в евакуації жителів Маріуполя

Російські окупанти заблокували представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), які прибули до зайнятого ними смт Мангуш Маріупольського району Донецької області.

"Представники МКЧХ були зупинені поліцією в селищі Мангуші за 20 км на захід від Маріуполя. Команду МКЧХ було зупинено в понеділок під час проведення гуманітарних заходів, спрямованих на організацію безпечного проходу цивільних осіб", - ідеться у заяві, поширеній пресслужбою МКЧХ.

У заяві зазначається, що МКЧХ підтримував безпосередній контакт із колегами "і спілкується з представниками всіх сторін, щоб з'ясувати ситуацію та дозволити їм відновити свою гуманітарну роботу".

Раніше в понеділок віцепрем'єр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що окупанти нікого не пускають до заблокованого Маріуполя, зокрема представники МКЧХ не можуть потрапити туди з п'ятниці.

"Станом на цю годину Міжнародний комітет Червоного Хреста перебуває в, я не знаю, чи це назвати полоном, у заручниках, їх тримає в Мангуші окупаційна влада. Вони вже з 1 квітня намагаються доїхати до Маріуполя. Ось ціна домовленостей Росії та Міжнародного Червоного Хреста", - сказала Верещук під час телемарафону у понеділок удень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА