18:41 05.04.2022

Україна теоретично може отримати перші виплати за репараціями Росії наприкінці літа – міністр юстиції

2 хв читати
Україна теоретично може отримати перші виплати за репараціями Росії наприкінці літа – міністр юстиції

Україна теоретично може отримати перші виплати за репараціями Росії наприкінці літа, вважає міністр юстиції Денис Малюська.

"Теоретично перші виплати ми можемо отримати до кінця літа. Але ситуація може змінитися, доки жодна країна не заявляла про терміни публічно", - сказав міністр в інтерв'ю Forbes.

За його словами, в ідеалі заморожені на російських рахунках кошти буде переведено на окремі рахунки в Україні, але розглядають також варіант передання через "Червоний хрест", UniSafe або інші міжнародні організації.

"Важливо, щоб гроші було використано з максимальною ефективністю. Ми хочемо, щоб якнайменше коштів ішло на штат людей, що їх розподіляють, оренду приміщень, столи і стільці", - наголосив Малюська.

Міністр також зазначив, що російських державних коштів вистачить на відновлення України.

"Витратити $0,5 трлн доларів – це завдання щонайменше семи років. Іще немає розуміння, якими порціями Україна отримуватиме ці кошти. Для кожної країни рішення буде індивідуальним", - пояснив він.

Фізичні та юридичні особи, а також великий бізнес можуть подавати заяви про компенсацію через Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

"Такі рішення не будуть миттєвими, можуть пройти роки. Потрібно розуміти, що юридичний фронт рухається набагато повільніше за військовий... Через місяць нічого не трапляється", - попередив він.

Міністр додав, що фізичні та юридичні особи, а також великий бізнес можуть подавати заяви про компенсацію через Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА