18:57 05.04.2022

Зеленський закликав до створення трибуналу над російськими воєнними злочинцями

2 хв читати
Зеленський закликав до створення трибуналу над російськими воєнними злочинцями

Президент України Володимир Зеленський закликав до створення трибуналу над російськими військовими, винними у злочинах, а також запропонував провести у Києві глобальну конференцію з реформування ООН.

Виступаючи у вівторок через відеозв'язок у Раді безпеки ООН, Зеленський поставив запитання: "Чи готові ви до закриття ООН? Чи вважаєте ви, що час міжнародного права минув? Якщо ваша відповідь – ні, то діяти треба зараз".

"Треба негайно повертати силу. Треба негайно реформувати систему ООН у такий спосіб, щоб право вето не було правом смерті, щоб було справедливе представлення в Раді безпеки всіх регіонів світу", - заявив він.

Зеленський нагадав, що "світ дивився і не хотів бачити ні окупації Криму, ні раніше війни проти Грузії, ні раніше відчуження від Молдови цілого Придністровського регіону.

"Як це зупинити – негайно притягувати російських військових і тих, хто віддав їм накази і виконував їх, до відповідальності за воєнні злочини на території України. Кожен, хто віддав злочинні накази та їх виконував, убиваючи людей, опиняться під трибуналом, який має бути аналогічним Нюрнберзькому процесу", - заявив лідер України.

За словами Зеленського, "нині саме час реформувати систему безпеки".

"Щоб це зробити, пропонуємо скликати глобальну конференцію, і ми просимо зробити це вже в мирному Києві для того, щоб визначитися, як реформуватимемо світову систему безпеки, як реально гарантуватимемо непорушність визнаних кордонів, як затверджуватимемо верховенство міжнародного права", - заявив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА