13:57 06.04.2022

Росія розглядає як свою зброю голод – Зеленський

1 хв читати
Росія розглядає як свою зброю голод – Зеленський

Росія знищує сільгосппідприємства, блокує морські порти, бо розглядає голод як свою зброю, заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи за допомогою відеозв'язку в парламенті Ірландії в середу.

"Цієї ночі по території нашої держави знову вдарили російські ракети. Підло і по звичайній цивільній інфраструктурі. Зокрема, по черговій базі із паливом. Одній із десятків, які Росія розглядає як ціль. І це вже стало фірмовим почерком окупантів – знищувати все, що забезпечує звичайне життя. Вони послідовно знищують місця зберігання палива, розподільні центри продуктів, знищують навіть звичайну аграрну техніку та мінують поля", - сказав він.

Президент нагадав, що Росія заблокувала всі морські порти, які вже були завантажені аграрною продукцією на експорт.

"Вони розглядають і голод як свою зброю. Як інструмент для домінування. Без нашого експорту – це не просто дефіцит, а загроза голоду для більш як десятка країн Африки та Азії. Тому що фізично не вистачатиме обсягів продукції, і суттєво зростуть ціни.

Для мільйонів бідних на півночі Африки та в частині азійських країн стане ще складніше годувати свої сім'ї", - заявив Зеленський.

За його словами, унаслідок продовольчої кризи відбудеться "як мінімум політична турбулентність. Як максимум, спалахи насильства в регіонах, де нестабільність стає традиційною, і новий масовий потік біженців – просто, щоб вижити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА