18:42 06.04.2022

Застава за ексголову "Нафтогазу" Бакуліна в 10 млн грн звернена в дохід держави

1 хв читати
Застава за ексголову "Нафтогазу" Бакуліна в 10 млн грн звернена в дохід держави

Суд задовольнив ініційоване прокурорами Офісу генерального прокурора України клопотання та звернув у дохід держави майже 10 млн грн застави у кримінальному провадженні щодо ексголови НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна, якого підозрюють у причетності до закупівель за завищеними цінами "вишок Бойка", повідомив Офіс генпрокурора в телеграм-каналі у середу, не зазначивши імені.

"У кримінальному провадженні до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 9 987 600 грн. Ці кошти були внесені на депозитний рахунок Печерського районного суду м. Києва", - зазначили у відомстві.

Наразі за процесуального керівництва Офісу генпрокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ексголови правління НАК "Нафтогаз України" Бакуліна у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

"Під час слідства підозрюваний свої процесуальні обов'язки не виконував, на виклики не з'являвся, залишив межі України, у зв'язку з чим оголошений у національний, а надалі і міжнародний розшук", - пояснила прокуратура.

Ексголову НАК "Нафтогаз України" Бакуліна було затримано 21 березня 2014 року за підозрою в причетності до закупівель так званих вишок Бойка за завищеними цінами.

У квітні 2014 року Печерський районний суд знизив суму застави для нього до понад 9,9 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА