20:20 06.04.2022

Мер Маріуполя закликав західні країни ввести ембарго на російську нафту та газ

2 хв читати
Мер Маріуполя закликав західні країни ввести ембарго на російську нафту та газ

Мер Маріуполя Вадим Бойченко закликав країни ЄС посилити санкції проти Росії, зокрема запровадити повне ембарго на російську нафту та газ, щоб зупинити геноцид українців.

"Сьогодні важливо, щоб військові злочини Росії були зафіксовані міжнародними установами в сфері прав людини. Європейські країни мають відреагувати на злочини проти людства, проти українського народу. Ці факти мають стати поштовхом до посилення санкцій проти російської федерації. Зокрема, для повного ембарго на російську нафту та газ. Маємо разом зупинити військову агресію та геноцид українців", - цитує слова Бойченка, сказані ним під час круглого столу в середу, пресслужба Маріупольської міської ради.

За словами мера, Маріуполь, який нещодавно був символом розвитку, зараз майже повністю зруйнований російськими окупантами: понад 90% міської інфраструктури знищено, з них щонайменше 40% вже не підлягають відновленню.

Бойченко уточнив, що наразі міська рада вже створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна. На сьогодні внесли понад 300 таких фактів. Проте головний злочин – тисячі вбитих мирних маріупольців.

"Лише за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинули 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. Російські терористичні війська скинули кілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один із корпусів міської лікарні №1. Наживо згоріло майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалося понад 900 людей. Це лише кілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя", - підсумував Бойченко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА