20:39 06.04.2022

Всеукраїнська Рада Церков закликає світову громадськість визнати дії РФ в Україні геноцидом українського народу

2 хв читати
Всеукраїнська Рада Церков закликає світову громадськість визнати дії РФ в Україні геноцидом українського народу

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає міжнародну спільноту визнати дії російської армії в Україні, зокрема у населених пунктах Київської області, геноцидом українського народу.

"Вся Україна та весь світ жахнувся від чисельних фактів тих знущань і нелюдської жорстокості, які російські солдати вчиняли по відношенню до невинних мирних людей у захоплених містах Київської області. Місяць тимчасової окупації російськими військами Бучі, Ірпеня, Гостомеля та навколишніх селищ призвів не лише до масштабних руйнувань прекрасних новозбудованих житлових кварталів, дитячих майданчиків, лікарень і інших соціальних закладів, але й до тотального знищення мирного населення цього регіону", - йдеться в офіційній заяві Ради, оприлюдненій у середу.

У ній наголошується, що "такий жахливий кривавий слід російських окупантів на українські землі, як і підтримка їхніх людиноненависницьких дій їхніми матерями, дружинами та широкою громадськістю в росії, є свідченням цілковитого спотворення світогляду та моральної деградації російського суспільства".

"Вчинені в Україні воєнні злочини та злочини проти людяності є переконливим аргументом на користь всеосяжних і безвиключних санкцій проти російської економіки в усіх її секторах, а також повинні нарешті спонукати світових лідерів, НАТО та ЄС надати Україні всю необхідну зброю для перемоги над росією як державою-терористом, включно з засобами ПВО, літаками-винищувачами, летальною наступальною зброєю, танками та протикорабельними ракетами", - наголошується в заяві.

У Раді зазначають, що весь світ має усвідомити, що це "не є українська криза, це навіть не війна Росії проти України - це війна людськості, моральних цінностей, доброчесності з концентрованим злом, що має сатанинську фашистську природу".

"Культ війни та шовінізм вже десятки років прославляються в російському суспільстві, яке стало поклонятися війні, побудувало їй храм у Москві та з гаслом "Можемо повторити" виправдовує нові жертвоприношення своєму кривавому ідолу", - уточнюють у заяві.

Там додають, що кожна держава у світі "тепер не може мовчати".

"Кожна держава у світі має визнати геноцид Українського народу під час російського вторгнення у 2022 році та засудити ідеологію "русского міра" як таку, що виправдовує геноцид народів і знищення цілих держав", - наголошують у Раді.

Джерело: https://vrciro.org.ua/ru/statements/uccro-statement-on-genocide-of-ukrainian-people-committed-by-russian-troops

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА