07:09 07.04.2022

Захід може впровадити болісний пакет санкцій і поставити в Україну необхідну зброю – Зеленський

2 хв читати
Захід може впровадити болісний пакет санкцій і поставити в Україну необхідну зброю – Зеленський

Захід ще може запровадити такий режим санкцій, на яких наполягає Україна та дати таку зброю, яка реально зупинить цю агресію, вважає президент України Володимир Зеленський.

"Якщо ж помилку буде зроблено знову, якщо превентивних дій не буде вдруге, то це стане історичною помилкою для всього західного світу", - заявив він у відеозверненні в ніч із середи на четвер.

Оголошений сьогодні пакет санкцій, за словами Зеленського, має ефектний вигляд. "Але цього замало. Але все ж таки навряд чи його можна назвати пропорційним тому злу, яке світ побачив у Бучі. З тим злом, яке триває в Маріуполі, в обстрілах Харкова, у зусиллях Росії почати новий глобальний кривавий наступ на Донбасі", - сказав він.

Ми продовжимо наполягати на повному блокуванні російської банківської системи від міжнародних фінансів. Також продовжимо наполягати на тому чи іншому форматі відмови демократичного світу від російської нафти. Саме нафтовий експорт – це одна з підвалин російської агресивності. Одна з основ того, що керівництво Росії може дозволити собі ставитись несерйозно до переговорів про припинення війни та про звільнення української території", - сказав він.

Він заявив, що "ембарго на постачання російської нафти все одно буде застосовано. Формат буде знайдено. Питання тільки в тому, скільки ще українців, скільки ще українок російські військові встигнуть убити, щоб ви, деякі політики - і ми вас знаємо, десь позичили собі трохи рішучості".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА