07:13 07.04.2022

Зеленський: Продовжувати війну для російської влади – самогубство

2 хв читати
Зеленський: Продовжувати війну для російської влади – самогубство

Президент України Володимир Зеленський заявив, що продовження війни в Україні для російської влади буде самогубством.

"Стосовно більшості військових злочинів Росії на території України: якщо світ почав дискусію про те, чи можна називати геноцидом те, що зробили російські військові на території України, то пошук правди вже неможливо зупинити. Це вже не "відкотиш" назад ніяк. Можна тільки швидше відмовитися від подальшої агресії проти України і тим самим спробувати хоч якось скоротити шкоду для російської державності і для тих, хто особисто ухвалює в Росії ключові рішення. Якщо ж ні, якщо нічого не зміниться, то це самогубство. Самогубство для всіх, хто вибере варіант продовження війни", - заявив Зеленський у відеозверненні в ніч проти четверга.

Він наголосив, що військово-політичному керівництву РФ не вдасться уникнути відповідальності.

"У нас є інформація про те, що російські військові змінили тактику і намагаються прибирати з вулиць і підвалів на захоплених територіях убитих людей. Це виключно спроба сховати докази і більше нічого. Але у них не вийде, бо вбито дуже багато", - сказав Глава держави.

"Ми знаємо вже про тисячі людей, зниклих безвісти. Ми знаємо вже про тисячі людей, які можуть бути або депортовані до Росії, або вбиті. Інших варіантів їхньої долі немає. Ситуація зараз така, що завдяки об'єктивному розслідуванню, завдяки свідкам, завдяки супутниковому спостереженню за подіями на землі завдяки іншим інструментам, які допомагають встановити правду, ми з'ясуємо всі обставини щодо більшості наших зниклих громадян", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА