09:23 07.04.2022

Україна потребує літаків, протикорабельних ракет, бронетранспортерів, важких систем ППО - Кулеба

2 хв читати
Україна потребує літаків, протикорабельних ракет, бронетранспортерів, важких систем ППО - Кулеба

Україна потребує літаків, протикорабельних ракет, бронетранспортерів, важких систем ППО, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Літаки, протикорабельні ракети, бронетранспортери, важкі системи протиповітряної оборони", - сказав Кулеба на брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі в четвер.

Він наголосив, що за останні тижні українська армія та вся українська нація продемонструвала, що знає, як боротися, як перемагати.

"Але без стабільних і достатніх постачань усієї зброї, про яку просить Україна, ця перемога супроводжуватиметься величезними жертвами. Чим більше зброї ми отримаємо і чим швидше вона приїде в Україну, тим більше людських життів буде врятовано і тим більше міст і сіл не будуть зруйновані, і "Буч" більше не буде. Це мій меседж союзникам, він дуже простий", - зазначив Кулеба.

Він закликав усіх союзників відкласти їхні сумніви, небажання надати Україні все, чого вона потребує, бо на сьогодні зброя служить цілі миру.

"Мій порядок денний дуже простий, у ньому є лише три теми: зброя, зброя та зброя. Ми впевнені, що найкращий спосіб допомогти Україні наразі - надати їй все необхідне, щоб стримати Путіна і завдати поразки російській армії на території України, щоб війна не перекинулася далі", - наголосив міністр.

Водночас Кулеба зазначив, що не має бути різниці між оборонною зброєю та наступальною, бо будь-яка зброя, яка використовується на території України українською армією проти іноземного агресора, є оборонною за визначенням.

"Тому ця різниця між оборонною і наступальною не має сенсу щодо ситуації в моїй країні. І ті країни, які кажуть, що нададуть Україні оборонну зброю, але не можуть надати наступальну зброю, лицемірять, це просто нечесний і невиправданий підхід", - заявив Кулеба.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА