10:51 07.04.2022

Президент Європарламенту висловлюється за санкції для членів партії Путіна

2 хв читати
Президент Європарламенту висловлюється за санкції для членів партії Путіна

Президент Європейського парламенту Роберта Мецола вважає за потрібне застосувати санкції стосовно всіх членів партії "Єдина Росія" - політичної сили, яка підтримує президента Росії Володимира Путіна.

"Ми маємо розширити санкції на всіх членів "Єдиної Росії" - усіх членів путінської партії. Їх приблизно 2 млн, і всі вони політично видимі. Я гадаю, що це може бути зроблено", - сказала Мецола в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами президента Європарламенту, інформацію про масові вбивства у Бучі було отримано ще під час перебування в Києві, де вона перебувала з візитом. "Ми ще були в Україні, коли в суботу вранці почали отримувати ці шокуючі зображення. Я гадаю, що лідери, всі без винятку і в ЄС, і в усьому світі, відреагують найсуворішим чином".

Відповідаючи на запитання про здатність ЄС і надалі одностайно ухвалювати рішення щодо санкцій для Росії зважаючи на недавнє переобрання прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який має репутацію союзника Путіна, Мецола сказала: "Для мене позиція не змінилася і не має змінитись. Насамперед ми маємо дивитися в майбутнє, де в плані енергоресурсів ми не залежимо від Кремля взагалі. Це те, де ми прямо чи опосередковано фінансуємо цю війну". (За інформацією, яку надав у Європейському парламенті Жозеп Боррель, ЄС "із початку війни заплатив Путіну за енергоносії EUR35 млрд" у той час, як надав Україні озброєння на суму EUR1 млрд - ІФ.)

Вона констатувала, що вже є "дуже обнадійливі та надихаючі рішення, ухвалені низкою держав-членів, аби повністю відмовитися від російської електрики та енергоносіїв". "Звісно, кожна країна має свої обставини, свою реальність - є такі, які на 100% залежать від Росії. Але я гадаю, що наш меседж полягає в тому, що ми не зупинимося, доки не перестанемо бути залежними від Росії взагалі. Щодо єдності - я продовжуватиму сподіватися, що єдність буде збережена. І я закликаю інших лідерів європейських інституцій гарантувати, що так і буде", - наголосила президент Європарламенту.

При цьому Мецола висловилася за подальшу підтримку України. "Немає сумнівів, що ми не можемо більше думати, що це (війну) буде закінчено найближчим часом. Це більше не лише про деескалацію, і має бути відповідна відповідь", - зауважила вона.

Зокрема, йдеться про постачання зброї та фінансову допомогу. "В Україні нам сказали, і про це нам говорив і президент Зеленський, що є термінова потреба у зброї, яка не надходить досить швидко. Я обговорила це з прем'єр-міністром Польщі, коли зустрічалася з ним у суботу у другій половині дня. І ще фінансова допомога", - додала Мецола.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА