21:48 08.04.2022

Війна об'єднала не тільки Україну, а й Євросоюз - Зеленський

2 хв читати
Війна об'єднала не тільки Україну, а й Євросоюз - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російсько-українська війна об'єднала не тільки Україну, а й весь Європейський Союз.

"Атмосфера діалогу і відносин між Україною та Європейським Союзом, я вважаю - найкраща, яка була за багато років. На жаль, я маю констатувати, що це, насамперед, через війну. Війна об'єднала, як і Україну повністю, наш народ з владою, з усіма, і тому Україна така сильна. Ця війна, на жаль, вона принесла багато жертв. І навколо цього для захисту України і українців, я вважаю, ця війна об'єднала і Європейський Союз, і світ загалом", - заявив Зеленський на спільному брифінгу з головою Європейської комісії і Високим Представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки в Києві.

Він додав, що Україна і ЄС спільно знайдуть відповіді на ті чи інші питання, просто для цього потрібен час.

"Головне зараз - бути об'єднаними. І коли лідери тих чи інших країн трохи гальмують ті чи інші процеси, народи всіх держав ЄС – те, що я і всі українці бачимо - як люди, які виходять на вулиці і площі міст і які вони об'єднані заради України. Ось це сталося через цю війну", - зазначив він.

Президент також наголосив, що необхідно спільними зусиллями перемогти агресивну політику Росії проти українців. "А проти людей України означає, що і проти людей Європи. Тому що у нас однакові цінності", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА