07:00 09.04.2022

ЄС відновлює дипломатичну присутність у Києві

2 хв читати
ЄС відновлює дипломатичну присутність у Києві

Диппредставництво Європейської Ради в Україні повертається із польського Жешува до Києва, повідомила пресслужба Європейської служби зовнішніх зв'язків у Брюсселі (ЕСВС).

"Євросоюз відновлює дипломатичну присутність у Києві. Після російського вторгнення, 24 лютого, Представництво Європейського Союзу було тимчасово переміщене до польського міста Жешув. Сьогодні під час свого візиту до Києва Верховний представник ЄС Жозеп Боррель оголосив, що робота Представництва ЄС в Україні тепер знову здійснюватиметься", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті ЄС у п'ятницю ввечері.

"Цим візитом Європейський Союз повертається назад до Києва. Я маю на увазі це буквально: наш глава нашої делегації повернувся сюди, щоб ми могли ще більш безпосередньо та тісно працювати з українською владою", – цитує Борреля пресслужба ЄСВС.

Голова представництва ЄС Матті Маасікас супроводжував Верховного представника Борреля та президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн під час їхнього спільного візиту до Києва у п'ятницю. Вони залишились у столиці, щоб знову відкрити приміщення представництва та оцінити умови для поступового повернення всіх співробітників представництва до Києва.

"Під час нашого перебування в Києві ми на власні очі переконалися у здатності української адміністрації забезпечити ефективне та повноцінне функціонування державних та урядових структур, незважаючи на дуже складні обставини. Повернення нашої делегації до Києва забезпечить ще кращу взаємодію з урядом та більшу підтримку українського народу", – додав Верховний представник

Деякі співробітники Делегації залишаться у Жешуві та працюватимуть звідти.

Як раніше повідомлялося, про повернення посла до Києва в понеділок цього тижня заявив МЗС Литви, а наприкінці березня до столиці України прибув тимчасовий повірений у справах Словенії.

З початку розв'язаної Росією війни у Києві незмінно залишався посол Польщі в Україні, який уточнював ЗМІ, що, крім нього, в українській столиці також працювали посол Туреччини та апостольський нунцій в Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА