15:45 09.04.2022

Ми бачимо накопичення сил Росії на сході та на півдні України - Зеленський

1 хв читати
Ми бачимо накопичення сил Росії на сході та на півдні України - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський, говорячи про оперативну військову ситуацію в країні, повідомив, що триває накопичення військових сил Росії на сході та на півдні України.

"Ми розуміємо, що питання в Харкові, питання щодо півдня, Запорізької області, Херсонської області та сходу. Ми всюди бачимо це накопичення (російських військ - ІФ). Як буде тривати процес, що раніше - залежить від багатьох речей", - сказав Зеленський на брифінгу після переговорів з канцлером Австрії Карлом Негаммером в суботу в Києві.

Подальший розвиток ситуації, за його словами, залежатиме від багатьох чинників, зокрема від дій Збройних Сил України, швидкості західних партнерів з постачанням Україні зброї, а також від того, на що російський президент буде готовий йти далі.

Як приклад Зеленський навів ситуацію в Маріуполі.

"Скільки вистоїть Маріуполь... Там наші військові. Потужні та сильні. Одні з найсильніших. Для них і для нашої держави - це велике випробування. Навколо них сьогодні 10 тис. російських військових. Якщо ми втримаємо Маріуполь, ці 10 тис. будуть там перебувати, вони не підуть на схід", - сказав він, додавши, що вирішальним фактором будуть саме дії ЗСУ.

"Найголовніше - все залежатиме від наших ЗСУ, тому головне, щоб ми були готові на будь-якому з цих напрямків", - підсумував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА