21:49 09.04.2022

Переселенці, які звернулися за допомогою на проживання до 30 квітня, отримають її починаючи з березня – рішення уряду

1 хв читати
Переселенці, які звернулися за допомогою на проживання до 30 квітня, отримають її починаючи з березня – рішення уряду

Кабінет Міністрів продовжив термін отримання допомоги на проживання вимушеним переселенцям.

"Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, відповідно до якого допомога на проживання всередині переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року (раніше до 14 квітня – ІФ), надається починаючи з березня 2022 року", - йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики

Зазначається, що таке рішення ухвалено у зв'язку з тим, що існує більший наплив людей, які хочуть стати на облік як внутрішній переселенець, через що у деяких місцях формуються черги на кілька тижнів.

"Співробітники органів соціального захисту населення, територіальних громад та ЦНАП виконують титанічну роботу. З моменту введення воєнного стану на сьогодні вони вже зареєстрували в офлайн режимі, через особисті звернення близько 900 тисяч внутрішньо переміщених осіб. На жаль, поки що не запрацювала онлайн реєстрація всередині переміщених осіб та онлайн звернення за допомогою на проживання через портал "Дія", - йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики повідомили, що на сьогодні найбільша кількість зареєстрованих усередині переміщених осіб у таких областях: Вінницькій – 55 тис., Львівській – 50,5 тис., Хмельницькій – 47,4 тис., Полтавській – 46,1 тис., Закарпатській – 44 тис., Черкаській – 42 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА