08:07 10.04.2022

За добу харківські рятувальники 17 разів виїжджали на пожежі, спричинені обстрілами

2 хв читати

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 39 оперативних виїздів, більшість з яких (31) - на ліквідацію пожеж.

"Підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 17 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Так, рятувальники виїжджали на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок, приватних будинків, гаражів та автомобілів", - повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

Пожежі, спричинені обстрілами, сталися майже у всіх районах Харкова, а також у Ізюмському (2), Чугуївському (1) та Харківському (1) районах області.

Крім того, рятувальники 9 разів виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням із вогнем та підпалом, 5 разів – на ліквідацію пожеж у приватному секторі та на об'єктах, що сталися з причин, не пов'язаних із обстрілами; а також тричі на розбирання завалів та 5 разів на допомогу населенню і ліквідації наслідків ДТП.

Найбільша пожежа виникла о 15:30 в одному із торговельних центрів Харкова. Горіли дах та частково приміщення на 3-му та 4-му поверхах будівлі.

9 квітня ворог завдав чергового ракетного удару по одному з житлових масивів Харкова. Внаслідок обстрілу було серйозно зруйновано житлову 5-поверхівку. До місця події було направлено 4 відділення служби порятунку на автоцистернах та автодрабинах у складі 20 рятувальників. З квартир одного з під'їздів, які зазнали найбільших руйнувань, ДСНСниками було врятовано 7 людей та евакуйовано 8 осіб. Інформація щодо загиблих уточнюється.

Також протягом доби проводились роботи з розбору завалів зруйнованих будівель в Індустріальному та Шевченківському районах Харкова.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 50 виїздів для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА