12:53 10.04.2022

Латвія не пропустила понад 150 вантажівок з РФ і Білорусі у зв'язку із забороною на перетин кордону ЄС

2 хв читати
Латвія не пропустила понад 150 вантажівок з РФ і Білорусі у зв'язку із забороною на перетин кордону ЄС

За період з суботи до ранку неділі співробітники митного управління Служби державних доходів (СДД) не пропустили в Латвію 152 вантажівки з російськими і білоруськими номерними знаками, повідомив представник СДД Андрій Вайварс.

Російським і білоруським перевізникам з суботи заборонено перетинати кордон Європейського Союзу (ЄС) у зв'язку з діями РФ в Україні.

Санкції ЄС передбачають певні винятки, при яких вантажні автомобілі можуть перетинати кордон ЄС, але Вайварс зазначив, що наразі інформація про такі винятки ще не оброблена.

Вайварс також додав, що водії, яким у суботу заборонили в'їзд до Латвії, ще не були поінформовані про заборону ЄС. Водночас за наявною у СДД неофіційною інформацією, в неділю ця інформація вже поширилася і більшість водіїв більше не намагаються перетнути кордон.

Як повідомлялося, ЄС запровадив нові санкції проти Росії та Білорусі, які в транспортній сфері передбачають заборону автотранспортним підприємствам цих країн здійснювати вантажні автоперевезення в ЄС і заходити в порти ЄС суднам під російським прапором.

Вантажні автоперевезення на території ЄС, зокрема транзитні, заборонено здійснювати всім зареєстрованим в Росії та Білорусі автотранспортним компаніям. Також санкції передбачають обмеження на імпорт певних товарів, які експортує Росія або країною походження яких вона є, зокрема вугілля та інших видів твердого викопного палива.

Санкціями передбачені деякі винятки, які застосовуватимуться до перевезень сільськогосподарських і продовольчих товарів, гуманітарної допомоги, пошти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА