11:54 11.04.2022

Російські солдати, загнані в бідність, вивозили з України все, що становить будь-яку цінність, - Зеленський

2 хв читати
Російські солдати, загнані в бідність, вивозили з України все, що становить будь-яку цінність, - Зеленський

Російські солдати, яких десятиліттями заганяє своя держава у бідність і безправ'я, вивозили з України все, що становить будь-яку цінність, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Потрапивши на війну і зайшовши на територію сусідньої держави, десятки тисяч російських військових були просто шоковані нормальним життям. Вони шоковані містами і селами, в яких люди жили і не бідували. Шоковані побутовою технікою в будинках. Шоковані тим, що людям вистачає нормальної їжі", - заявив Зеленський, виступаючи за допомогою відеозв'язку перед парламентом Південної Кореї у понеділок.

Він додав, що Росія створює для своїх громадян умови тотальної бідності, коли вони не можуть собі дозволити навіть найпростіші речі: нормальну їжу, освіту, звичайну побутову техніку, а також умови, коли служба в армії для багатьох стає єдиним соціальним ліфтом і можливістю отримати хоча б щось у своєму житті.

"Майже одразу російські війська на території України в тих регіонах, куди вони змогли увірватися, зайнялися мародерством. Вони намагалися вивезти додому в Росію все, що становить будь-яку цінність. Від пральних машин до комп'ютерів. Від автозапчастин до одягу. Вони просто набивали цим бронетранспортери, вантажівки. Вони крали машини та намагалися вивезти все награбоване", - сказав президент.

При цьому він розповів про зафіксовані випадки, коли російські солдати діставали зі своїх бронежилетів захисні пластини, щоб сховати в них вкрадені ноутбуки та планшети.

"У це неможливо повірити, що людина настільки бідна від народження, що вважає ніби ноутбук цінніший, ніж її власне життя на війні. Але саме це ми побачили на своїй землі, коли увірвалася російська армія", - сказав Зеленський.

За словами глави держави, війна в Україні - це зіткнення двох різних світів.

"Світу звичайних людей, які просто жили мирним життям, думали про майбутнє, і світу людей, яких спеціально принижувала своя держава протягом десятиліть, спеціально загнаних у бідність і безправ'я, щоб їх влада могла направити на будь-які авантюри, на будь-яку війну проти сусідів", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА