14:32 11.04.2022

Митниця Литви: у результаті санкцій затримано 250 фур із РФ та Білорусі

2 хв читати
Митниця Литви: у результаті санкцій затримано 250 фур із РФ та Білорусі

З моменту набрання чинності п'ятим пакетом санкцій Євросоюзу щодо Росії та Білорусі до Литви з санкційних країн до ранку понеділка не було пропущено майже 250 фур із вантажами.

"Ми не пропустили до Литви з боку Білорусі та Калінінграда 250 вантажівок, що підпали під санкції - за період із вечора п'ятниці до сьогоднішнього ранку", - сказав BNS завідувач відділу комунікації Департаменту митниці Литви Вітас Волунгявічюс.

У свою чергу представник Служби охорони держкордону Литви Рокас Пукінскас зазначив, що після того, як у вихідні митники та прикордонники перестали пропускати фури з Білорусі, намітилося скорочення їхнього потоку.

"Цілком ймовірно, що через це (санкції, що набули чинності - BNS) проїжджаючих через Литву буде менше, тому що інформація серед водіїв вже ходить, так що природно, знаючи, що не буде пропущена, людина, найімовірніше, не поїде, тому що з логістичної точки зору це є великі збитки", - сказав BNS Пукінскас.

За даними Державного прикордонного комітету Білорусі, на пунктах прикордонного контролю з Литвою у понеділок уранці перевірки очікували 110-340 вантажівок. Тим часом, з литовської сторони на кордоні з Білоруссю черги вантажівок за вихідні ще більше зросли, на всіх пунктах перевірки доводиться чекати по декілька діб. Збільшилися черги вантажівок на кордоні з Калінінградською областю Росії.

Станом на ранок понеділка у чергах на оформлення на білорусько-польському кордоні немає жодної вантажівки. На виїзд до Литви фіксується 550 автомобілів, Латвії - 70, додає білоруське відомство.

За даними Литовської дирекції пунктів прикордонного контролю, в'їзду до Білорусі вранці в понеділок очікували від 400 до 740 вантажівок, а в'їзду до Калінінградської області в Кібартай - 73 вантажівки.

У п'ятницю ввечері набули чинності санкції ЄС, які забороняють вантажоперевізникам Росії та Білорусі провадити діяльність у державах-членах ЄС. Виняток робиться для товарів першої необхідності, наприклад, сільськогосподарських продуктів і продуктів харчування, гуманітарної допомоги та ін. Заборона також не поширюється і на транзит через Литву в Калінінград.

Вантажівкам Росії та Білорусі надано семиденний термін, щоб залишити територію ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА